Figarocars De Nissan Figaro specialist

Voorliefde voor klassieke en bijzondere auto’s heeft het bedrijf
gespecialiseerd in de Nissan Figaro laten ontstaan.

Geschiedenis

De Nissan Figaro is een retro-auto geproduceerd als cabriolet door de Japanse autofabrikant Nissan. De Figaro werd voorgesteld tijdens de Tokio motor show van 1989 met de slogan 'Back to the Future. De eerste 8000 exemplaren gingen zo vlot van de hand dat Nissan besloot er nog 12000 bij te bouwen. Ze werden verkocht aan diegenen die een winnend lot hadden getrokken in een loterij die door Nissan werd georganiseerd. In 1991 kostte hij omgerekend ongeveer 25.000 euro.

Uiterlijk

De basis voor de Figaro was de Nissan Micra. Dus qua onderstel e.d. is hij gelijk aan de Micra. Echter motorisch is hij door zijn turbomotor afwijkend. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de gehele opbouw van de auto. De auto rijdt zeer comfortabel en zit prettig met zijn vrij grote lederen stoelen. De techniek was zeer goed, zoals bekend van Nissan. Ook het openen van het cabrio dakje is eenvoudig en licht om te doen. In tegenstelling tot andere cabrio’s is dit dan ook door één persoon makkelijk te doen.

Wie zijn wij?

Voorliefde voor klassieke auto’s en voor bijzondere auto’s heeft het bedrijf gespecialiseerd in de Nissan Figaro laten ontstaan. Wij zijn al 25 jaar actief in de autobranche in zowel de verkoop als in reparatie en onderhoud. Wij zijn bijzonder enthousiast over deze zeer mooi vormgegeven auto, met een ongekende luxueuze afwerking en bijzondere rijeigenschappen. Door de automaat en de turbomotor is deze lichte (840kg) cabrio een uitermate plezant karretje.

Reparatie en onderhoud

Zoals alle auto’s moet een Nissan Figaro ook onderhouden worden. Het grote voordeel van een Figaro is een goede degelijke techniek. Maar deze valt of staat ook met het onderhoud wat er door de eigenaar aan wordt gegeven. Het is wel belangrijk dat reparatie bij de Figarospecialist gebeurt vanwege de specifieke kennis die nodig is voor deze auto. Wij hebben alle kennis in huis om uw figaro te onderhouden. Van kleine onderhoudsbeurten tot het reviseren van motoren het kan allemaal.