De Nissan Figaro specialist

Geschiedenis

De Nissan Figaro is een retro-auto geproduceerd als cabriolet door de Japanse autofabrikant Nissan. De Figaro werd voorgesteld tijdens de Tokio motor show van 1989 met de slogan 'Back to the Future. De eerste 8000 exemplaren gingen zo vlot van de hand dat Nissan besloot er nog 12000 bij te bouwen. Ze werden verkocht aan diegenen die een winnend lot hadden getrokken in een loterij die door Nissan werd georganiseerd.

In 1991 kostte hij omgerekend ongeveer 25.000 euro. De Figaro is slechts in 4 kleuren gemaakt Topaz Mist, Emerald Green, Pale Aqua en Lapis Grey. De vier kleuren symboliseren de vier jaargetijden. Er werden slechts 2000 stuks gemaakt in de kleur Topaz Mist.

Nissan Figaro Emerald Green

Nissan Figaro Emerald Green

Nissan Figaro Pale Aqua

Nissan Figaro Pale Aqua

Uiterlijk

De basis voor de Figaro was de Nissan Micra. Dus qua onderstel e.d. is hij gelijk aan de Micra. Echter motorisch is hij door zijn turbomotor afwijkend. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de gehele opbouw van de auto. De auto rijdt zeer comfortabel en zit prettig met zijn vrij grote lederen stoelen. De techniek was zeer goed, zoals bekend van Nissan. Ook het openen van het cabrio dakje is eenvoudig en licht om te doen. In tegenstelling tot andere cabrio’s is dit dan ook door één persoon makkelijk te doen. De compleetheid, luxe afwerking en de goede kwaliteit van de Nissan Figaro zorgen ervoor dat iedereen die ooit in een Figaro heeft gereden op slag verliefd wordt op deze mooie Retro cabrio.

Daarnaast is het een auto die niet perse in de winterstalling moet: het tegenovergestelde zelfs! De auto beschikt over een uitstekend verwarmings- en aircosysteem, verwarmde glazen achterruit en is goed te rijden in de wintermaanden. Al met al een leuke, fijn rijdende auto die het gehele jaar gereden kan worden en ook nog eens waardevast is. Zeker als hij wordt gekocht in 1 van de 4 originele kleuren.

Nissan Figaro Topaz Mist

Nissan Figaro Topaz Mist

De Figaro zal daarnaast steeds exclusiever worden omdat er nu eenmaal geen 20.000 meer van bestaan. Alle Figaro’s hebben het stuur aan de rechterkant. Ze zijn uitgerust met airconditioning, een open dak, een radio/cd-speler (de eerste auto waarin dit standaard werd voorzien), een automatische versnellingsbak met drie versnellingen en lederen zetels. De motor van 1000 cc is voorzien van een turbolader. De auto heeft een topsnelheid van 160 km/u.

Nissan Figaro Lapis Gray

Nissan Figaro Lapis Gray